onsdag 22 januari 2014

Samarbete

Reflektioner om föräldrarskap

Det krävs nästan mer samarbete i föräldrarrollen som skilda än när man bor ihop.
Man tvingas nu till ett samarbete för att få det att fungera och för att vissa saker kring barnen kan göras.
I en tvåsamhet kring barnen, när man bor under samma tak, är det lättare att en tar beslut eller att man liksom kör på som en enhet. Det går inte när man bor på olika håll men ändå har samma ansvar för barnen.
Det är liksom mer av en utmaning nu att uppfostra och ta hand om barnen när de lever i två olika världar med allt vad det innebär men där en från varje värld tillsammans måste enas kring vissa saker.
Det kan vara kring stort som  smått men som ändå måste diskuteras.
Man tycker inte alltid lika och då får man försöka hitta ett sätt där ändå båda tycker att det låter rimligt eller att man är överens. Ibland krävs det långa samtal och ibland ett kort sms för att ta ett beslut.

Vad man än gått igenom i en skilsmässa och hur smutsigt det än kan ha varit och hur förbannade man än kan ha varit på varandra så har man ändå sina barn ihop och det kommer man inte ifrån.
Det som händer kring barnen, om det så är roliga händelser eller jobbiga saker så delar man det med den andre föräldern.
Som stolt förälder när ens barn har lyckats med något så är det nästan bara den andre föräldern man kan dela den stoltheten med.
Äldsta dottern gick vidare i Vi i femman igår och några minuter efter segern ringde telefonen och en väldigt glad exman ropade "Hur stolt är du?" till mig. Och vi var förstås lika stolta bägge två.

Nu ikväll pratade vi länge i telefon om olika saker kring barnen. Vi var inte ovänner men var tvungen att prata ett tag för att reda ut några saker. Det är allt från borttappade vantar, utslag till månadspeng och dopkläder.
Greta undrade vad vi pratade om så länge. Jag fick förklara att vi är ju fortfarande lika mycket mamma och pappa till dem och kommer så alltid att vara. Vi måste hela tiden prata om olika saker som bara föräldrar kan bestämma om kring sina barn.

Visst har jag blivit klok? Måste hänt efter att jag fyllt 40 :)

Imorgon bitti ska jag på mitt livs första mammografi. Känns lite pirrigt men självklart bra att det görs.

God Natt!
Starrinskan

Inga kommentarer: